Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 25 juni 2018

Körde mot djurrättsaktivister - lastbilschaufför åtalas

Lastbilschauffören körde mot aktivisterna på vägen utanför ett slakteri. Nu åtalas föraren.

FOTO: Istock

Flera gånger i vintras tvingades polisen att rycka ut, sedan aktivister hade genomfört aktioner utanför Scans slakteri i Kristianstad, skriver 24Kristianstad. Aktivisterna, från gruppen Tomma Burar, satte sig på vägen för att blockera lastbilarna från infarten till slakteriet.

Polis vinkade

En av chaufförerna ska enligt tidningen vid ett tillfälle i mitten av november ha kört mot aktivisterna utan att stanna, ända tills en polis påkallade hans uppmärksamhet genom att vinka. En av aktivisterna ska då ha legat delvis under fordonet. Chauffören åtalas nu för framkallande av fara för annan, bland annat fara för svår kroppsskada.

”Det var mycket obehagligt. Jag hörde tutan ett bra tag innan och det var tur. Jag hann precis slänga mig åt häger och dra in benen”, sa en av aktivisterna i polisförhör, citerat av 24Kristianstad.

Skulle ha stannat

Som grund för åtalet finns bland annat bilder och filmer från aktivisterna. Den åtalade lastbilschauffören anser dock inte att någon direkt fara förelåg.

”Hade de inte flyttat sig så hade jag stannat, jag hade absolut inte kört på någon med flit. Jag var mest störd över att de störde mig i mitt arbete”, säger chauffören till polisen, uppger tidningen.

Aktivisterna anmälda

Även aktivisterna har anmälts, bland annat för skadegörelse och olaga intrång, men det är enligt 24Kristianstad oklart om anklagelserna har lett vidare till utredning

LÄS OCKSÅ: före detta gödselchef får sju års fängelse

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen