Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 16 maj 2019

Kort betänketid för Paul Christensson

Paul Christensson fick bara någon dags betänketid. Men han tackade ja till att föreslås som ny ledamot i LRF:s riksförbundsstyrelse.

 Paul Christensson fick svara snabbt på om han kunde tänka sig en plats i LRF:s riksförbundsstyrelse.
Paul Christensson fick svara snabbt på om han kunde tänka sig en plats i LRF:s riksförbundsstyrelse. FOTO: Ola Kjelbye/Södra

Beskedet om att Sven Erik Hammar lämnar styrelsen kom tätt inpå riksförbundsstämman som hålls nästa vecka. Men LRF:s valberedning hade en kandidat i rockärmen och föreslår Paul Christensson, 60 år, Röe gård, Brastad i Bohuslän.

Lång erfarenhet

– Jag hade inte en tanke på att få den här frågan för en vecka sedan. Men efter moget övervägande och efter att ha pratat med min familj och mina kompanjoner har jag bestämt mig för att tacka ja. Startsträckan är inte så lång, jag har 30 års erfarenhet från skogsägarrörelsen och har suttit åtta år som ordförande för LRF Väst.

Lantbruk och skogsbruk

Paul Christensson är vice ordförande i Södra, men har långt ifrån en renodlad skogsprofil. Han driver flera företag med inriktning mot lantbruk och skogsbruk tillsammans med sin bror och deras båda familjer. Verksamheterna är så vitt skilda som ägg, slaktsvin, turismverksamhet med boende och restaurang, fastighetsförvaltning och skogsbruk.

”Skogsfrågor jätteviktiga”

Frågor som han ser som angelägna att driva är äganderätt och brukanderätt.

– Skogsfrågorna är jätteviktiga, säger han.

Men han påpekar att han utgår från gården som helhet, både lantbruket och skogen.

”Ser helheten”

Viktoria Josefsson, ordförande i LRF:s valberedning, är nöjd med att kunna föreslå Paul Christensson till styrelsen.

– Han kommer att göra ett jättebra jobb i styrelsen. Han har kompetens och erfarenhet av de frågor som LRF driver, både inom lantbruk och inom skogsbruk. Jag tror att han är bra på att se helheten, säger Viktoria Josefsson.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen