Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 28 maj 2018

Lada brann ned - stor spridningsrisk

En lada brann ned i Göinge under fredagskvällen. Värmen och torkan ledde till hög spridningsrisk, men elden spred sig inte vidare.

FOTO: Mostphotos

Under fredagskvällen brann en lada ned i Broby, i Östra Göinge kommun. Larmet gick vid 22.30 på kvällen. När räddningstjänsten kom till platsen var ladan övertänd.

Stor spridningsrisk

Ett 20-tal personer från räddningstjänsten i Broby, Sibbhult och Kristianstad arbetade med branden. Enligt inre befäl Anders Pålsson så fick räddningstjänsten arbeta hårt med att stoppa spridning till ett boningshus och till den närliggande skogen.

– Det är så torrt i skog och mark nu så vi har väldigt hög brandspridningsrisk, och vi letar i skogen också för att se så att det inte har spridit sig på lite längre avstånd, sade Anders Pålsson, till Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Även en mindre förrådsbyggnad kunde räddas, men ladan brann till grunden. Inga djur eller människor ska ha skadats.

MSB varnar

Under förra veckan gick MSB ut med en varning för extrema brandrisker över hela landet, för att förstärka de eldningsförbud som kommuner och länsstyrelser redan har utfärdat.

– Det är väldigt ovanligt att vi gör det. Men vi bedömer att situationen är så allvarlig och risken för bränder i skog och mark är exceptionellt stora just nu, säger Jan Wisén, till SVT Nyheter Inrikes.

LÄS OCKSÅ: Hönseri hotades av brand

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen