Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 april 2019

Ladugård brann ner till grunden

En ladugård nära Vingåker brann ner till grunden i natt. När räddningstjänsten kom till platsen var ladugården redan övertänd. Dock skadades varken människor eller djur.

 När räddningstjänsten kom till brandplatsen var ladugården utanför Vingåker redan övertänd, och man fick inrikta sig på att hejda spridningsrisken. (Arkivbild)
När räddningstjänsten kom till brandplatsen var ladugården utanför Vingåker redan övertänd, och man fick inrikta sig på att hejda spridningsrisken. (Arkivbild) FOTO: Istock

Ägaren larmade vid 22-tiden på söndagskvällen om att det brann i hans ladugård, men när räddningstjänsten anlände fanns inget mer att göra än att förhindra spridning till vegetationen runt omkring. Det säger Ulf Asplund, operatör på räddningscentralen vid räddningstjänsten Östra Götaland, till SVT Sörmland.

Flera maskiner totalförstördes

Varken djur eller människor befann sig i fastigheten, men flera maskiner totalförstördes i branden. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, och så fort det har svalnat på brandplatsen kommer en teknisk undersökning att ske.

LÄS MER: Så mycket kostar bränderna lantbruket varje år

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen