Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 5 juli 2018

Ladugård övertänd - flera djur innebrända

En brand drabbade en ladugård i Mörrum under natten. Flera djur har dödats.

Flera djur har dött i en brand i en ladugård under natten. Det är dock oklart hur många djur som fanns i ladan och hur många som har dödats. Räddningstjänsten har arbetat med stoppa branden från spridning till intilligande byggander.

Larm under natten

Larmet om branden kom vid 02.30-tiden. Branden spred sig sig till flera byggnader, dock utan att någon person ska ha skadats.

– Där är byggnader som är övertända, säger Johan Nilsson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten Västra Blekinge, till Blekinge Läns Tidning.

Risk för spridning

Halva ladugården har förstörts och även en maskinhall har blivit totalförstörd. Enligt tidningen har fem eller sex kalvar och ett okänt antal får dött. Risk fanns för att branden skulle sprida sig till intilligande skog och mark med vid femtiden uppgav räddningstjänsten att branden är under kontroll och avveckling av bekämpningen av branden har skett. Eftersläckningarbetet väntas ta hela torsdagsförmiddagen.

LÄS OCKSÅ: Gödselhög brann – kan ha självantänt

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen