Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 6 september 2019

Ladugård totalförstörd i brand

En ladugård brann ner i Fjälkinge i Kristanstad under natten till fredagen.

Polisen utreder misstänkt mordbrand, efter att flera bränder i området skett under sommaren.

 En storbrand rasade under natten mot fredagen i en lada i Fjälkinge i Kristianstad. (Arkivbild)
En storbrand rasade under natten mot fredagen i en lada i Fjälkinge i Kristianstad. (Arkivbild) FOTO: Istock

En polispatrull som var ute och körde i området såg lågor slå upp från byggnaden vid halv tre tiden på natten mot fredagen. När räddningstjänsten kom till gården i Fjälkinge var ladan övertänd och branden spred sig snabbt till en intilliggande maskinhall.

Ladan totalförstörd

– Vi fick en ganska bra träff, så att vi lyckades släcka elden så pass att vi har kontroll över den, säger Johan Wendt, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad, till Kvällsposten.

Ingen människa eller djur kom till skada i nattens brand, men enligt Johan Wendt är ladan totalförstörd. Maskinhallen som ligger i närheten verkar dock ha klarat sig undan med lite skador i gaveln.

Kan ha samband med andra bränder

När räddningstjänsten avslutat sin eftersläckning kommer polisen att spärra av platsen för att genomföra en teknisk undersökning. Enligt polisen verkar det inte finnas någon naturlig orsak till branden så rubriceringen kommer troligtvis bli mordbrand.

Nu ska polisen i Kristianstad utreda om det finns ett samband med de bränder som uppstått i området under slutet av sommaren. Bland annat vid en skola, där ett soprum stod i lågor sista helgen i juli.

– Det är omöjligt att svara på om det finns något samband mellan bränderna men man kommer att titta på det under dagen, säger Peter Martin till tidningen.

LÄS MER: Så mycket kostar bränderna lantbruket varje år

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen