Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 15 mars 2018

Ladugårdstak inrasat - många får döda

UPPDATERAD. Minst 15 får dog när ett tak rasade in under snömängderna på en ladugård i Mo mellan Kramfors och Sollefteå under onsdagen.

 Arkivbild.
Arkivbild. FOTO: Mostphotos

Larmet kom 06.11 och insatser ska ha påbörjats. Enligt Sveriges Radio P4 Västernorrland befann sig 24 får i byggnaden.

Ligger svårframkomligt

Räddningstjänstens inre befäl uppger att första styrkan kom till platsen först vid sjutiden. Orsaken är att ladugården ligger svårframkomligt vid en skogsbilväg.

– Vi har precis kommit fram, säger Fredrik Östlund, insatsledare vid räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen, till Allehanda.se

Ägaren uppger till Sveriges Radio P4 Västernorrland att två av fåren avlivades i onsdag morse. Senare under onsdagen framkom att minst 15 får dog i takraset.

– Ägaren uppskattar att vi har ungefär 24 får kvar i byggnaden. Tyvärr tror jag inte vi har så jättemycket djur kvar att rädda,sade räddningstjänstens räddningsledare Mattias Åkerlund, till SVT Nyheter Västernorrland.

Svårt räddningsläge

Ägaren uppger till kanalen att han fått rådet att inte skotta för att taket inte skulle förstöras. En och en halv meter snö och det faktum att tak och väggar rasade in helt, gör att räddningsläget har varit svårt.

Fem får och ett lamm ska dock ha överlevt då de stod bredvid en pelare som skapade en ficka under rasmassorna.

LÄS OCKSÅ: Ladugård i Trångsviken brann till grunden

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen