Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 18 december 2013

Läge för ännu ett tv-bröllop

Återigen blev det ett högt kärleksfacit för Bonde söker fru. Av årets åtta bönder lever minst fem i ett förhållande i dag.

Alla årets bönder i Bonde söker fru.
Alla årets bönder i Bonde söker fru. FOTO: Linda Grimstedt

Den åttonde säsongen av Bonde söker fru har precis avslutats. Och precis som det brukar har programmet även i år lett till kärleken för några av bönderna. Land Lantbruk har pratat med deltagarna och kan nu avslöja hur det gick sen.

 

Nils-Olof Olsson:

Redan när Carina Tropp anlände till gården kände Nils-Olof att det fanns något speciellt mellan dem. Det blev en del smygkramar bakom stugknuten innan han till slut fick avslöja vem han fastnat för.

– Det kändes som att man var lite otrogen. Jag fick försöka att inte ge henne för mycket uppmärksamhet så att inte de andra skulle åka hem, berättar Nils-Olof för Land Lantbruk.

I början av oktober flyttade Carina in på gården i värmländska Koppom och den 7 oktober förlovade sig paret. Nu söker Carina arbete i området.

Men än har hon inte börjat göra några större förändringar i huset, enligt Nils-Olof.

– Det är väl att vi får ha det lite varmare i stugan kanske, säger han.

 

Pär Eriksson:

Redan på resan till Malta kom det fram att Sophie Olsson mest hade vänskapskänslor för Pär. Och så här ett halvår senare är det just vänner de båda är. Vad som inte framkom i det sista TV-avsnittet var att Pär Eriksson sedan några månader tillbaka har träffat en annan tjej.

Hon och Pär träffades strax innan Bonde söker fru skulle börja sändas i höstas och är nu ett par.

– Hon var smart nog att inte låtsas om att hon visste vem jag var, säger Pär Eriksson.

Trots att han till slut fann kärleken på egen hand är han väldigt nöjd med att ha varit med i programmet. Det gav honom en möjlighet att visa upp de villkor som en lantbrukare lever under och han fick stor respons efter avsnittet då han tårögd berättade om beslutet att sluta med mjölkproduktionen.

Något som faktiskt gav honom en plats på Land Lantbruks 50-lista över viktiga avtryck inom de gröna näringarna under året, vilken publiceras i morgon torsdag.

Nu satsar Pär Eriksson och hans familj på uppfödning av renrasiga angusdjur.

– Visst saknar vi mjölken, det där blasket man köper i affären är inte samma sak. Men samtidigt har vi fått en nytändning i det här med kött.

 

Marléne Ljungdahl:

Trots fyra karlar i huset var det tyst på Marlénes getgård utanför Östersund. Och därmed blev det heller inga heta känslor.

– Det är jättesvårt att lära känna någon som man måste dra ur grejer. Det är ganska jobbigt att vara den som håller igång saker hela tiden, säger Marléne Ljungdahl.

Under hösten har flera män hört av sig till henne och bett om en dejt. Hon har träffat någon, men det har inte lett till något mer. Marléne har också hört av sig till en av de ursprungliga brevskrivarna, men han hade redan träffat en annan tjej.

Marléne välkomnar därför fler att höra av sig. Men det gäller att känna till villkoren, den som vinner Marlénes hjärta måste vara beredd på att flytta ut till gården.

– Ska man höra av sig ska man veta vad det är frågan om, konstaterar Marléne.

Hon håller nu på att sinlägga sina getter inför killningen i februari.

– Det är skönt, då är det som kallast och mörkast. Men jag får inte in några pengar då heller, så då får jag jobbar extra borta istället.

 

Mikael Carlsson:

Det är med en känsla av overklighet som Mikael Carlsson berättar att det som han trodde skulle vara en kul grej, ledde fram till den stora kärleken.

– Det är lustigt att så mycket kan hända på så kort tid. Men är det rätt och det klickar funkar det ju så, säger han.

Han och Catharina Friberg bor bara 1,5 mil ifrån varandra men hade aldrig träffats innan programmet. Nu ses de desto mer. Men så långt som till att flytta ihop har de inte gått.

– Vi har inte så bråttom eftersom vi bor så nära. Och det är praktiskt för henne att bo inne i samhället i och med att hon pendlar. Men vi träffas nästan varje dag ändå, säger Mikael Carlsson.

Han konstaterar att med ålder och erfarenhet kommer viljan att ta det lite nätt. Men på frågan om det kan tänkas bli förlovning och kanske till och med tv-bröllop är svaret ändå ja.

– Vi har inte pratat så mycket om det. Men det är ganska stor chans att det blir så, säger Mikael Carlsson.

 

Förutom de fyra bönder som har synts i Bonde söker fru under hösten, fanns fyra bönder till som har fått dejta på egen hand. För åtminstone två av dessa har det gått över förväntan. Som Land Lantbruk redan tidigare berättat gifte sig köttbonden Anders Andersson redan den 17 augusti med sin Linda.

Och spannmålsbonden Niklas Lorenz berättade i Lantbrukspodden att även han fann kärleken vid det första samtalet till en av brevskrivarna.

Nu söker TV 4 nya bönder till nästa års upplaga av Bonde söker fru. Men för den som inte vill hålla sig så länge blir det ett extraprogram på Annandagen. Då sänder kanalen bröllopet mellan Klas Karlsson och Sandra Olsson, vilka fann varandra i programmet år 2012.

Relaterade artiklar

Till toppen