Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 25 juni 2018

Lamm slogs ihjäl i beteshage

Ett lamm dödades i en hage i närheten av Helsingborg under natten till lördag. Två personer sågs slå mot lammet som senare hittades med spräckt skalle.

FOTO: Mostphotos

Under natten till lördag fick fårägaren Christofer Dunér ett lamm dödat av två okända personer. Lammet betade tillsammans med 39 andra lamm och tackor öster om Filborn utanför Helsingborg. Vid 23-tiden larmade ett vittne polisen efter att ha sett två personer slå på ett lamm.

Spräckt skallen på lammet

När polisen kom till platsen konstaterade de att lammet dödats av att skallen spräckts.

– Det hade varit bättre om de stal lammet, nu slogs den ihjäl… bara för att någon ville döda, säger Christofer Dunér till Expressen.

”Det har aldrig hänt förr”

Det är inte ovanligt att får försvinner från betesmarkerna. Förra året blev Christofer Dunér av med 11 får. Men detta var en ny fruktansvärd händelse.

– Det har aldrig hänt förr, inte så här tydligt. Nu var det en person som såg det, men hade inte vittnet hört av sig hade det dröjt innan vi märkt det. Vi räknar så att antalet stämmer, men det hade kunnat ta en vecka, säger han.

Problemet ökar

Christofer Dunér berättar också att han upplever att det blir allt värre och hans oro ökar ständigt.

– Blir det fler händelser av den här typen får vi ta dem därifrån. Men då får kommunen problem. Ingen vill ju att ens får blir ihjälslagna.

LÄS MER: Tjuvar greps med stulet lamm i bagageluckanLÄS OCKSÅ: Svårt att utreda stölder på lantbruk

Relaterade artiklar

Till toppen