Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 2 juli 2018

Land Lantbruk på plats i Almedalen

I går startade den 50:e upplagan av Almedalen. Land Lantbruk är självklart på plats för att bevaka debatten och utspelen om de gröna näringarna.

FOTO: Patrik Österberg / IBL Bildbyrå

Två månader kvar till val och trycket väntas bli högt i årets upplaga av politikerveckan i Almedalen. Först ut var Moderaternas dag under söndagen och ikväll är det Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt som tar plats i talarstolen.

”Livsmedel och hållbarhet het fråga”

Land Lantbruks politiska reporter Gunilla Ander är en av Land Lantbruks reportrar som kommer att befinna sig i Visby under veckan.

– Jag kommer vara på plats och ska se vilken roll som landsbygden och de gröna näringarnas villkor kommer att spela under valrörelsen. Att döma av programmet är livsmedelsproduktion, hållbarhet och klimat en het fråga med väldigt många seminarier och utspel, säger hon.

LRF:s tre fokusområden

På plats är också LRF som kommer att lägga stort fokus på de tre frågor som de satsar extra på inför valet – det politiska regelverket kring det gröna näringslivet och god myndighetsutövning, genomförandet av livsmedelsstrategin och äganderätt och skogsbruk.

– För oss handlar det till stor del om att få upp våra frågor på agendan och jobba för att politiker ska få större förståelse, säger LRF:s vice VD Anders Holmestig.

LÄR MER: Därför är LRF i Almedalen

Presenterar gröna regeringsförklaringen

Svensk livsmedelsstrategi, generationsskiften för företagare och framtidens mat är temat för några av de seminarier som LRF står för.

– Land lantbruk kommer självklart också att bevaka LRF:s program. Eftersom det är valår kommer LRF att presenterar sin gröna regeringsförklaring och hoppas få den att landa ytterligare hos politikerna, säger Gunilla Ander.

LÄS MER: Per Schlingmann pratar landsbygd i Almedalen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen