Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 5 april 2018

Landshypotek delas upp i norr

Landshypotek Ekonomisk Förening i Norrland föreslår en indelning i en norr- och en mittregion för att komma närmare medlemmarna.

FOTO: Landshypotek

De två nya regionerna får de förslagna namnen Norr och Mitt, som innefattar Västerbotten och Norrbotten respektive Västernorrlands och Jämtlands län. Beslutet har fattats av medlemmarna under årets regionmäte.

– Vi har sedan länge intensivt diskuterat hur vi engagerar medlemmarna i högre grad och ökar vår lokala närvaro. Vi vill och jobbar för att komma närmare medlemmarna, säger Dan Olsson, ordförande i Landshypotek Region Norr, i ett pressmeddelande.

Många affärer

Eftersom det görs många fastighetsaffärer både på skogs- och på lantbrukssidan, vill organisationen med den nya regionsindelningen stärka sin medlemsdialog, vilket blir lättare med två regioner, framhåller han.

– Vi hoppas att fler skall bli medlemmar som resultat av att vi blir aktivare och kommer närmare, till skillnad från mycket annat i samhället som kommer längre ifrån den enskilda individen, säger Dan Olsson.

Går till stämman

Nu ska förslaget behandlas på den årliga stämman, enligt rådande beslutsordning. Den innebär att ifall ett regionmöte beslutar enligt förslag från styrelsen, så går beslutet vidare till årsstämman där slutgiltig ställning tas till förslaget. Om förslaget då får gehör, sker kallelse till respektive region vid ett extra regionmöte där nya styrelser och valberedningar väljs. Stämman äger rum den 19 april.

LÄS OCKSÅ: Landshypotek får ny vd

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen