Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 27 juli 2018

Länsstyrelserna samordnar personal för torka och bränder

Landets 21 länsstyrelser har skapat en gemensam personalpool för att kunna stötta dem som jobbar i områden som har drabbats av torka och skogsbränder. "Kolleger bryter sina semestrar eller lämnar det vanliga jobbet för att hjälpa till", säger Niklas Nordgren, försvarsdirektör på länsstyrelsen i Halland.

FOTO: IBL

– Den här veckan har länsstyrelserna lånat ut ett stort antal medarbetare och vi planerar nu för personalförsörjningen under de kommande två veckorna, säger Niklas Nordgren, som samordnar personalpoolen.

Räddningstjänsterna och Länsstyrelsen har daglig kontakt för avstämning av skogsbrandsrisken, väderläget och vilka resurser som är tillgängliga. Brandflyget bevakar läget i alla län.

Stödet till lantbrukare som är drabbade av torka är också ett prioriterat uppdrag.

– Vi samverkar med LRF för att få tydliga bilder av hur läget är, var behoven är störst och hur vi kan stötta på bästa sätt, säger landsbygdsdirektör Matz Hammarström på Länsstyrelsen Skåne i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Fritt krisstöd till drabbade lantbrukare

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen