Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 juni 2018

Lantbrukare i Skara kritiseras för bristande djurhållning

En lantbrukare i Västra Götaland får kritik för bristande djurhållning efter en kontroll från länsstyrelsen.

FOTO: Länsstyrelsen/Polisen

Polisen gjorde ett besök på gården den 25 maj i ett helt annat ärende och möttes av såväl kalvar som tjurar som stod i gödsel, får som hade toviga pälsar, samt slaktrester och djurkadaver ute på gårdsplanen, skriver Expressen.

Mycket smutsigt

Efter anmälan från polisen gjorde länsstyrelsen en kontroll på gården, där det finns ett 40-tal nötkreatur och cirka 50 får. Länsstyrelsen pekar på ett stort antal brister i djurhållningen, som till stora delar har dokumenterats på bild.

”Det var mycket smutsigt hos de 30 nötkreatur som hölls inne i ladugården. Inte hos några av djuren fanns det rent strö”, framgår det av kontrollrapporten från länsstyrelsen, som Land Lanbruk har tagit del av.

I en box var det ”omkring en decimeter djup kladdig gödselsörja som djuren sjönk ner i, ingen torr och ren liggplats fanns”, skriver länsstyrelsen i rapporten .

Anmälan till länsstyrelsen

I rapporten framgår det också att länsstyrelsen kommer att göra en uppföljande kontroll av att de påpekade bristerna blir åtgärdade. Lantbrukaren säger till länsstyrelsens djurskyddsinspektör att en maskin hade gått sönder och att han därför inte kunde ta bort gödseln. Han uppger även att han inte hade hunnit strö med halm i boxar och ligghall, eftersom han hade haft fullt upp med skörden, skriver Sveriges Radio P4 Skaraborg.

LÄS OCKSÅ: Hittade döda kor på ö

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen