Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 15 december 2015

Lantbrukare vill ha Peter Borring i buren

Sveriges Radions Musikhjälpen pågår som bäst. Nu höjs röster i sociala medier för att Peter Borring ska komma till glasburen på torget i Linköping. Uppdrag: nyansera klimatdebatten.

FOTO: Leif Petersen

Klimat är temat för Musikhjälpen i år. Det är därför naturligt att lantbrukets påverkan på klimatet och djuruppfödningar diskuteras. Men det sker inte utan att bonde-Sverige reagerar.

I sociala medier höjs nu röster för att lantbrukaren Peter Borring ska komma till buren i Linköping för att prata om svenskt jordbruk i radio.

Fel smutskasta bönder

En av dem som har reagerat är Facebookprofilen "Elin Mjölkbonden Svärdh". 

"DET ÄR INTE RÄTTVIST! De kan inte hålla på att smutskasta oss bönder i musikhjälpen. Jag vill ha vår bästa och klokaste bondeambassadör till musikhjälpen buren Peter Borring och nu behöver jag er hjälp!! Ta en bild på Peter Borring eller något annat lantbruksrelaterat och mycket viktigt att ha med hashtaggarna #mh15 och självklart #borringtillburen", skriver hon i ett inlägg på Facebook och fortsätter:

"Om de nu vet att de har rätt med kött och mjölkindustrin så ska de ju inte vara rädda för att ta debatten eller hur!?!?"

Många har delat

Inlägget har delats nästan 500 gånger på Facebook.

Peter Borring själv har inget emot förslaget.

– Jag har ställt en fråga att få komma in i buren som enskild bonde. Har dock inte fått något svar, skriver Peter Borring i ett mejl till Jordbruksaktuellt.

Relaterade artiklar

Till toppen