Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 4 september 2019

Lantbrukaren tillbaka på Facebook

Den andra september valde Facebook att plötsligt stänga ner gruppen ”Lantbrukaren” vilket ledde till stor frustration och förvirring. Men nu har medlemmarna fått besked om varför gruppen stängdes ner och kunnat åtgärda problemet. Därmed är den gamla gruppen nu tillbaka.

 Facebookgruppen Lantbrukaren är tillbaka.
Facebookgruppen Lantbrukaren är tillbaka. FOTO: Mostphotos

– Det känns makalöst och jätteskönt. Nu är vi äntligen Sveriges största lantbrukarforum igen, säger Alexander Bärga Söderberg som är en av gruppens administratörer.

Orsaken klarlagd

Orsaken till att den gamla gruppen stängdes ner var först oklar men enligt Facebook handlade nedstängningen om att det förekommit försäljning av djur i gruppen. Något som är strängt förbjudet enligt Facebooks regler. 

– De kontaktade oss och förklarade tydligt vad vi behövde ändra, så nu har vi lagt till i beskrivningen att vi har nolltolerans mot djurförsäljning. Men de sa också att vi gjorde ett bra jobb och att de verkligen vill att vår grupp ska finnas kvar, säger Alexander Bärga Söderberg.

”Nu kan vi andas ut”

Efter ett par stressiga dagar med nedstängningen och uppstarten av en ny grupp, som snart fick tusentals medlemsförfrågningar, kan nu administratörerna andas ut.

– Jag är jättelycklig, nu kan jag andas och jag kommer att fira med en öl ikväll, säger Alexander Bärga Söderberg. 

– Jag vill gärna påpeka att jag är väldigt tacksam för alla medlemmar som har stöttat oss i denna sak och ge en stor eloge till resten av teamet som är med och jobbar med lantbrukaren, tillägger han.

Facebook bekräftar

Land Lantbruk har även sökt Facebook och fått ett mejlsvar från Lukasz Lindell, Corporate Communications Manager på Facebook:

”Det stämmer att gruppen en kort stund har varit deaktiverad, men jag kan bekräfta att den nu är uppe igen. Våra gemenskapsregler på Facebook visar tydligt vad som är tillåtet på våra plattformar, och vad vi inte tillåter. När något som publicerats på Facebook bryter mot våra regler kan vi vidta åtgärder, exempelvis genom att ta bort innehållet. Om så sker informerar vi berörda personer om vilken typ av åtgärd vi tagit, och av vilken anledning. Den som känner att ett innehåll som tagits bort från Facebook egentligen borde ha fått stanna kvar kan överklaga vårt beslut och kan på så sätt få en ny bedömning. För den som vill lära sig mer om våra regler går de att läsa i helhet här: Facebooks Communityregler”.

LÄS MER: Lantbrukaren stängdes ner av Facebook

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen