Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 5 juli 2017

Lantmännen går ihop med Hemsö

Lantmännen fastigheter och Hemsö fastigheter bildar ett gemensamt bolag. Det är främst samhällsfastigheter som skolor och äldreboenden som kommer att samägas.

 Joachim Haas, vd på Lantmännen Fastigheter
Bild 1/2 Joachim Haas, vd på Lantmännen Fastigheter FOTO: Johan Olsson
 Fastighet på Lidingö.
Bild 2/2 Fastighet på Lidingö.

Lantmännen startar ett samägt bolag med fastighetsägaren Hemsö. Hemsö äger, förvaltar och utvecklar fastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende och äger drygt 350 samhällsfastigheter i Sverige, Finland och Tyskland, med ett sammanlagt marknadsvärde på 35 miljarder kronor.

– Hemsö har lång erfarenhet av att vara värd för samhällsservice och av att driva projektutveckling. Jag är mycket glad över att tillsammans med Hemsö bidra till utvecklingen av moderna samhällsfastigheter, säger Joachim Haas, vd på Lantmännen Fastigheter i ett pressmeddelande.

Äga lika delar

Lantmännens och Hemsö kommer att äga bolaget i lika delar och räknar med att vara igång i september.

Till en början handlar det om mellan fem och tio projekt i form av skolor och äldreboenden i Stockholms- och Malmöområdet. Det nya bolaget hoppas på att nå ett marknadsvärde om cirka 3 miljarder kronor på fem till sju års sikt.

Ökad värdetillväxt

– Det nya bolaget möjliggör fortsatt lönsam expansion inom detta område tillsammans med en mycket respekterad och kompetent partner. Vi räknar med att vårt samarbete med Hemsö över tid kommer att fortsätta att bidra till ökad värdetillväxt för Lantmännen, säger Per Olof Nyman, vd och koncernchef på Lantmännen.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen