Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 13 februari 2018

Lantmännen tar Thermoseed till Frankrike

Lantmännenägda Thermoseed Global startar samarbete i Frankrike med kooperativet Terre de Lin, kring behandling av lin.

 Lantmännens Thermoseed-anläggning i Eslöv.
Lantmännens Thermoseed-anläggning i Eslöv. FOTO: Lantmännen

Lantmännen förvärvade i januari aktiemajoriteten i företaget Thermoseed Global, som levererar hållbar utsädesbehandling, utan tillsatser. Metoder som Lantmännen var med och utvecklade. Thermoseeds nya samarbetspartner är ett kooperativ som är inriktat på framställning av lin för textilier.

Testat i tre år

Thierry Goujon, vd på Terre de Lin, framhåller i ett uttalande att kooperativet har testat Thermoseed i tre år. Metoden visar på bättre effektivitet och bättre etablering av linfröet än vad som är fallet med traditionella metoder.

– Efter att ha sett de här positiva resultaten bestämde vi oss för att investera i Thermoseed-teknologin på vår anläggning i Normandie. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår process i en ännu mer hållbar riktning och övergången till ThermoSeed blir ett viktigt steg i den riktningen, säger Thierry Goujon.

 Kenneth Alness, vd för Thermoseed Global.
Kenneth Alness, vd för Thermoseed Global.

Etablerade i USA

Sedan tidigare har Thermoseed etablerat sig som saneringsmetod för kommersiell användning i såväl Skandinavien som USA. Enligt Thermoseed Globals vd Kenneth Alness så blir Terre de Lin den första kunden i Frankrike.

– Det är glädjande att vi tillsammans kan applicera ThermoSeed-tekniken på en ny kommersiell gröda. Närvaron i Frankrike är en strategiskt viktig del i ambitionen att växa globalt med vår effektiva och hållbara utsädesbehandling, säger Kenneth Alness, som är vd för Thermoseed Global.

Invigde i Norge

Utöver det invigde Thermoseed den 6 februari en ny anläggning i Norge.

– Den gör att vår norska samarbetspartner nu kan tillgodose två tredjedelar av det norska utsädesbehovet med ThermoSeed-behandlat utsäde, säger säger Kenneth Alness.

LÄS OCKSÅ: Lantmännen köper Thermoseed

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen