Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 29 maj 2018

Lantmännen utökar satsning på forskning

Lantmännen höjer anslaget till sin forskningsstiftelse från 15 till 25 miljoner kronor, för att stöda forskning, utveckling och innvoation inom spannmål.

FOTO: Lantmännen

Det höjda anslaget, 10 miljoner kronor, ska bland annat användas för att skapa mervärde av spannmål. Tanken är att skapa värde i hela spannmålskedjan, från växtförädling och odling, till foder och livsmedel, med fokus på framtida innovationer.

– Forskning, utveckling och innovation är viktiga delar för att säkra vår långsiktiga utveckling och lönsamhet och de här frågorna kommer därför att få en ännu mer framträdande roll i vår långsiktiga strategi, säger Per Olof Nyman, VD och koncernchef för Lantmännen, i ett pressmeddelande.

Satsar 250 miljoner kronor

Idag satsar Lantmännen 250 miljoner kronor varje år på forskning varje år, som både äger rum i egen regi och i samarbeten med olika företag och organisationer. Lantmännens Forskningsstiftelse är inriktad på forskare och innovatörer som är verksamma vid universitet, högskolor och institut i Norden. Några exempel på inriktningar är foder, mjölkkvalitet, framtidens havresorter, affärsutveckling och livsmedelsinnovationer.

LÄS OCKSÅ: Sverige tar upp forskningskampen via innovationssatsning

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen