Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 maj 2018

Lantmännen väljer två nya styrelseledamöter

Som tidigare har föreslagits valdes Sonat Burman-Olsson och Kerstin Arnemo in i Lantmännens koncernstyrelse under måndagen.

 Sonat Burman-Olsson och Kerstin Arnemo.
Sonat Burman-Olsson och Kerstin Arnemo. FOTO: Lantmännen

Under gårdagens stämma fattades beslut om val av två nya styrelseledamöter, Kerstin Arnemo och Sonat Burman-Olsson, i enlighet med valberedningens förslag. Lantmännens koncernstyrelse ska enligt ett beslut bestå av nio stämmovalda ledamöter och arbetstagarrepresentanter.

Bor i Jämtland

Kerstin Arnemo är utbildad lantmästare och är född 1958. Hon bor med sin familj på en jordbruksfastighet i Jämtland som bland annat har inriktning mot lammproduktion. Idag sitter hon i styrelserna för bland annat Jämtkraft, Realbridge och Jämtlands saluhall ekonomiska förening. Tidigare har hon varit operativ chef för Inlandsbanan, affärsansvarig på Elaton, Jämtkraft, samt projektledare inom Mentorprogrammet Styrelsekraft i Norrland och VD för Östersund Automatsvarvning.

LÄS OCKSÅ: Lantmannensstämma med rekordutdelning

Utbildad civilekonom

Sonat Burman-Olsson bor på Lidingö och är också född 1958. I grunden är hon civilekonom och är idag verksam i styrelserna för Lindab, ICC Sverige, Izettle och Postnord. Hon har också erfarenhet som ordförande för Svensk Dagligvaruhandel. Tidigare har hon bland varir koncernchef och vd för Coop Sverige, vice vd och ekonomidirektör för för Ica Gruppen, samt chef inom global marknadsföring på Electrolux.

Beslutade om omval

Stämman beslutade även om omval av ledamöterna Ulf Gundemark och Ove Gustafsson. Styrelseledamöterna Thomas Magnusson och Pauline Lindwall har tidigare meddelat att de inte står till förfogande för omval.

De övriga styrelsemedlemmarna är Per Lindahl, Hans Wallemyr, Gunilla Aschan, Johan Mattsson och Henrik Wahlberg. Efter föreningsstämman hölls ett konstituerande möte där Per Lindahl omvaldes som styrelseordförande och Hans Wallemyr som vice ordförande.

LÄS OCKSÅ: Två nya namn föreslås till lantmännens styrelse

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen