Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 3 december 2019

Leif Thorwaldsson är Lantmännen Maskins nye vd

Den 9 december tar Leif Thorwaldsson över rollen som vd för Lantmännen Maskin.

– Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetare och kunder utveckla bolaget och driva verksamheten till en hållbar tillväxt och lönsamhet, säger Leif Thorwaldsson.

 Leif Thorwaldsson tar över för Lantmännen Maskin.
Leif Thorwaldsson tar över för Lantmännen Maskin. FOTO: Lantmännen

Närmast kommer Leif Thorwaldsson från en position som senior advisor på Altor equity, samt vd för Ålö AB, som utvecklar och tillverkar frontlastare till lantbruksmaskiner.

– Jag är glad att kunna välkomna Leif som ny vd till Lantmännen Maskin. Leif har stor erfarenhet av vår bransch och av att leda stora organisationer genom förändringsprocesser, vilket vi behöver för att framgångsrikt genomföra de förändringsprojekt vi bedriver, säger Elisabeth Ringdahl, chef för division Lantbruk.

”Behöver skapa långsiktig lönsamhet”

I samband med att Leif Thorwaldsson tillträder posten lämnar nuvarande vd:n Bengt Alestig Lantmännen Maskin. 

– Bengts uppdrag var att vända resultatet i Lantmännen Maskin, vilket han lyckats med genom ett antal förändringsprojekt. Nu behöver vi skapa långsiktig lönsamhet i bolaget och vi är överens med Bengt om att han lämnar sitt uppdrag, säger Elisabeth Ringdahl.

LÄS MER: Lantmännen Maskin ska ge 100 miljoner i vinst om tre år

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen