Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 19 juli 2018

Lidl prioriterar svenska bönders kött

UPPDATERAD. Lidl aviserar nu flera åtgärder för att stötta svenska bönder, med fokus på att få kunderna att prioritera inköp av svenskt kött.

FOTO: Mostphotos

Allt fler livsmedelskedjor och butiker väljer att antingen sluta köpa utländskt kött eller att prioritera upp det svenska, i den rådande torkan. Nu går även Lidl Sverige samma väg och prioriterar svenskt kött i den svåra torka och foderbrist som råder.

– För att öka försäljningen av svenskt kött kommer vi att öka antalet kampanjer på svenskt kött i alla våra 172 butiker. Vi för även en nära dialog med våra leverantörer och slakterier för att kunna stötta dem på bästa sätt, säger Malin Laurén, inköpsdirektör på Lidl Sverige, i en skriftlig kommentar.

Utöver kampanjer och ökade prioriteringar för svenskt kött ska Lidl även förändra i kyldiskarna så att det svenska köttet exponeras mer.

Fler prioriterar svenskt

Tidigare har Land Lantbruk skrivit om att flera Coop- och ICA-butiker har valt att helt stoppa utländskt kött. City Gross, som i våras aviserade att bolaget ska ta in utländskt kött, valde nyligen att gå samma väg som Lidl Sverige och kampanja för svenskt kött.

– Vi avslutar alla aktiviteter och kampanjer på utländskt kött så fort det är möjligt för att driva aktiviteterna för svenskt kött för att få upp försäljningsvolymen, säger Mats Sjödahl, vice VD och inköpsdirektör på City Gross, i förra veckan, till Land Lantbruk.

– Det handlar om att stötta de svenska bönderna på alla sätt vi kan, sade han.

Slakterierna glada

Beskedet från Lidl Sverige tas emot med glädje från slakteriet KLS Ugglaps. Den ökade försäljningen av svenskt kött gör det möjligt att slakta fler djur och få avsättning för köttet i den rådande torkan och foderbristen.

– Den uppslutning som är kring svenskt kött stärker vårt långsiktiga samarbete och vi är stolta över våra samarbetspartners som tillsammans med oss satsar på kött från Sveriges lantbrukare. Vi ser med glädje att vår samarbetspartner Lidl nu väljer att göra ytterligare satsningar för svenskt kött, säger Paul Robertson, som är inköpschef djur på KLS Ugglarps.

Detsamma gäller HK Scan.

– Vi välkomnar Lidl Sveriges initiativ kopplat till att ytterligare fokusera på att sälja svenskt kött givet de utmaningar som är ett resultat av det varma och torra väder som råder, säger Per Fahrman, som är affärschef på HK Scan.

LÄS OCKSÅ: Flera matbutiker stoppar inköp av utländskt kött

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen