Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 17 september 2019

Livsmedelsfusk stänger butik

Insekter, skadedjur och dålig rengöring. Det är några av anledningarna till att en livsmedelsbutik i Jämtland nu fått stänga.

 En livsmedelsbutik i Jämtland har slarvat med bland annat märkningen av livsmedel. Butiken på bilden har inget med artikeln att göra.
En livsmedelsbutik i Jämtland har slarvat med bland annat märkningen av livsmedel. Butiken på bilden har inget med artikeln att göra. FOTO: Fredrik Sandberg / TT

En livsmedelsbutik i Åre kommun i Jämtland har tvingats stänga efter omfattande livsmedelsfusk, rapporterar SVT Jämtland.

”Stora brister”

Enligt SVT ska butiken ha undersökts av kommun, polis, gränspolis, tull och Skatteverket sedan 11 september och har nu tvingats stänga i en knapp månad.

– Det gäller stora brister i exempelvis rengöring, hantering av avfall och mängder av skadedjur som hittats som mjölbaggar och insekter, säger miljöchefen i Åre kommun, Daniel Fackel, till SVT.

Hälsovådlig hantering

Butiken ska förutom bristande märkning också ha hanterat livsmedel på ett potentiellt hälsovådligt sätt. Bland annat ska det ha funnits ett ton lammkroppar i butiken.

Läs mer: EU Stoppar matfusk värt en miljardHårdare straff för livsmedelsfusk

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen