Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 augusti 2018

Få hjälp via LRF:s stödtelefon

Torkan och värmen fortsätter och i dess spår foderbrist, vattenbrist och bränder. LRF ökar beredskapen för att ta hand om medlemmars frågor och oro och öppnar idag en telefonlinje som ska vara öppen hela hösten.

 LRF:s telefonlinje finns på nummer: 0771-18 08 11 och har öppet vardagar kl 8-17.
LRF:s telefonlinje finns på nummer: 0771-18 08 11 och har öppet vardagar kl 8-17. FOTO: Mostphotos

– I detta läge behöver våra hårt prövade lantbrukare stöd på många olika sätt, ett är att få möjlighet att prata med någon som lyssnar och kan hjälpa en vidare, säger Palle Borgström, LRF:s ordförande.

Telefonlinjen ska fungera som en lots till samverkanspartners, regioner och lokala omsorgsgrupper. Den är bemannad av personer med regional förankring. Eftersom krisen omfattar många olika näringsverksamheter kommer telefonlinjen hantera många olika frågor som troligen varierar över landet. Regional förankring skapar en kontaktyta till bland annat regionala kontaktpersoner, lokala lösningar i omsorgsarbete och planerade medlemsmöten.

– Den som väljer att lyfta luren och ringa till LRF ska snabbt känna sig sedd och förstådd vilket jag är övertygad om lättast sker om det finns gemensamma referenser, lokala ögonblicksbilder över läget just nu och delade regionala erfarenheter. Lika viktigt som den regionala förankringen är att det råder tystnadsplikt om vad som framkommer i samtalet. På så sätt hoppas vi skapa en trygg samtalsmiljö för medlemmen som ringer, säger Palle Borgström.

LRF:s telefonlinje finns på nummer: 0771-18 08 11 och har öppet vardagar kl 8-17.

LÄS MER: Fritt krisstöd till drabbade lantbrukare

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen