Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 16 maj 2018

LRF: Molstaberg blir principmål

LRF har bestämt att driva Molstabergfrågan, och avsaknaden av skyddsjakt på varg, som ett principmål. Det meddelar förbundsordförande Palle Borgström på onsdagen.

FOTO: Marianne Lindberg

– Vi kommer överklaga beslutet om att inte tillåta skyddsjakt. Det ska vi överklaga till förvaltningsrätten och driva juridiskt, säger Palle Borgström i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Molstaberg är ett exempel på en myndighetsövning som är helt oacceptabel där myndigheten inte klarar av att göra de avvägningar man ska. Det är inte så politikerna hade tänkt sig när man fattade beslutet.

Under tisdagseftermiddagen träffade representanter för LRF riksdagsledamöter för att diskutera fallet Molstaberg.

LÄS OCKSÅ: Fårägarna: ”Vi orkar inte längre plocka fler lik”

FOTO: Maria Törner

LRF har tidigare flaggat för att beslutet om utebliven skyddsjakt eventuellt skulle kunna överklagas. Efter att ha pratat igenom saken med fårägarna och bistått med stöttning är det nu ett faktum.

LÄS MER: Yngwe om Molstaberg: ”Inte lagstiftningen det är fel på”Fåravelsförbundet kräver att lagen följsFörtvivlan på Molstaberg – men också tacksamhet för all hjälp

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen