Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 5 september 2019

LRF ska prata hållbarhet på fyra universitet

LRF beger sig i november till fyra svenska universitet och högskolor för att hålla heldagsträning i hållbarhet och ledarskap med 400 studenter.

 Ulf Wallin är presschef på LRF.
Ulf Wallin är presschef på LRF. FOTO: LRF

Från LRF-håll kommer inga särskilda motdrag till följd av att Djurrättsalliansen för andra året i rad åker runt till svenska lärosäten för att propagera för veganism och djurrätt.

– Vi kommer att följa vad som händer och om det som sägs innehåller fullständiga felaktigheter kommer vi att försöka rätta det. I de här sammanhangen kokas ofta globala sanningar ned till att gälla även i Sverige trots att så inte är fallet, säger Ulf Wallin, presschef på LRF.

Miljömärkning Sverige (Svanen och EU Ecolabel) är också med som arrangörer tillsammans med Sustainergies.

Viktig grupp att nå

Ulf Wallin konstaterar att LRF inte kan styra över hur en organisation som Djurrättsalliansen väljer att sprida sitt budskap, men också att även LRF har ett starkt intresse att nå ut till den här gruppen som ju utgör framtidens konsumenter.

– Det är glädjande att många att våra medlemmar tar diskussionen med djurrättsförespråkare på sociala medier. Där kan förstås LRF bli bättre och jag kan personligen tycka att vi måste våga lite mer för att bättre nå den yngre generationen, säger Ulf Wallin.

Han betonar att det allra viktigaste för LRF är att konsumenten köper svenskproducerad mat oavsett vad den väljer att äta.

Del av campusturné

Sedan tidigare står det klart att LRF i november kommer att besöka Kungliga tekniska högskolan samt universiteten i Umeå, Lund och Göteborg som en del av ASAP, arenan för studenter som höja sin kompetens inom hållbarhet.

Campusturnén arrangeras av studentarbetsgivaren Sustainergies och består av heldagsträning med sammanlagt 400 studenter. Deltagare utöver LRF är SCA, Stena Recycling och Accenture.

LÄS MER: Vegoturné med syfte att nå 35 000 studenter

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen