Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 februari 2019

LRF: ”Snabba på med beslut om krisstöd”

LRF välkomnar att det finns ett förslag på plats om hur 2019 års krisstöd ska fördelas. Nu hoppas man att regeringen är snabb med beslut så att lantbrukarna kan få sina pengar så snabbt som möjligt.

 Palle Borgström, förbundsordförande för LRF, hoppas att regeringen snabbar på med beslut om krisstöd.
Palle Borgström, förbundsordförande för LRF, hoppas att regeringen snabbar på med beslut om krisstöd. FOTO: Johanna Norin

– Äntligen finns det nu ett skarpt förslag om fördelning av 2019 års krisstöd. För många svenska bönder är likviditetsproblemen stora efter intäktsbortfallet förra året. Nu är det viktigt med en snabb hantering på näringsdepartementet så att pengarna betalas ut under första halvåret, säger LRF:s förbundsordförande Palle Borgström.

LÄS MER: LRF vill skynda på krispaket

Om den nya fördelningsmodellen säger Palle Borgström:

– Det är svårt att få absolut rättvisa i den här typen av system men jag tycker att när man tar hänsyn till 2018 års utbetalning som gick till mjölk-, nöt- och fårbönder så blir utfallet ändå någorlunda rimligt. Det är bra att Jordbruksverket har tagit hänsyn till våra synpunkter kring foderbehovet inom grisnäringen, men vi anser att även potatis- och betodlare bör få del av krisstödet. Regeringen bör också överväga att sätta samma stödbelopp för alla åkergrödor av förenklingsskäl.

LÄS MER: Grisar och fjäderfän får också krisstöd

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen