Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 4 mars 2019

LRF Ungdomen först ut bland stämmorna

LRF Ungdomens riksstämma i veckan är startskottet för årets intensiva period av regionala LRF-stämmor runt om i landet. Ungdomsstämman ska välja tre nya ledamöter till styrelsen och behandla sammanlagt 14 motioner.

 Emilia Astrenius Widerström är ordförande LRF Ungdomen.
Emilia Astrenius Widerström är ordförande LRF Ungdomen. FOTO: Johan Sedenius

Liksom tidigare år håller LRF Ungdomen sin stämma under två dagar på Sånga-Säby Hotell & Konferens, den 6-7 mars närmare bestämt. Tillsammans, är namnet på det övergripande temat för sammankomsten.

Tillbakablickar på extremvädret

Riksordförande EmilIa Astrenius Widerström har flaggat för tillbakablickar på torkan, värmen och bränderna sommaren 2018, liksom diskussioner om hur den unga generationen gröna företagare kan rusta sig för framtida kriser.

För LRF Ungdomen var fjolåret inte dramatiskt bara med avseende på väderförhållandena. I september hölls en extra riksstämma i Stockholm till följd av djupa interna konflikter och samarbetssvårigheter i styrelsen.

Föreslås till nyval

Inför den stundande riksstämman är två personer föreslagna till nyval i styrelsen på två år: Cassandra Telldahl Bjelkelöv, 29 år, som avlägger agronomekonomexamen i början av 2019 och är bosatt i Upplands Bro, samt Elisabeth Hidén, 23 år, som är uppvuxen på en gård i Värmland och även hon läser till agronomekonom.

Till fyllnadsval på ett år föreslås Oliver Kristoffersson, 25 år, från Veberöd i Skåne. Han läser till lantmästare och är uppvuxen på en av gårdarna i familjens företag.

Motioner som går vidare

Av 14 inkomna motioner föreslår LRF Ungdomens riksstyrelse att fyra, antingen direkt eller i omskriven form, skickas vidare till LRF:s riksförbundsstämma i maj.

Ämnena är bland andra främjande av nya landsbygdsföretag, resurser för att LRF Ungdomen ska få större genomslag och problemen med viltskador i fält.

LÄS MER: Dags att sätta upp mål för ägarskiften

Relaterade artiklar

Till toppen