Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 21 december 2017

LRF välkomnar högre matproduktion

Det är mycket välkommet att Försvarsberedningen pekar på ett tydligt behov av en bättre försörjningsförmåga på livsmedels- och energiområdet, anser LRFs förbundsordförande Palle Borgström.

 Palle Borgström, LRF:s förbundsordförande.
Palle Borgström, LRF:s förbundsordförande. FOTO: Ann Lindén

– Men förslaget riktar in sig på en uppbyggnad av beredskapslager. Den uthålliga förmågan att producera, genom förbättrade förutsättningar för vårt inhemska jordbruk, måste tydligt lyftas fram för att vi ska kunna bygga upp en långsiktigt fungerande försörjningstrygghet i Sverige, säger han.

Palle Borgström lyfter fram att Försvarsberedningen i sin rapport pekar på att det bör byggas upp lager av livsmedel liksom att arbetet med att utveckla alternativa drivmedel skulle minska sårbarheten.

– Tillsammans med sommarens riksdagsbeslut om en nationell livsmedelsstrategi är ändå Försvarsberedningens rapport en tydlig signal till svenska bönder och alla aktörer i den svenska livsmedelskedjan att arbetet med att öka den inhemska livsmedelsproduktionen är en prioriterad samhällsfråga, säger Palle Borgström.

LÄS MER: Försvarsberedningen: Sverige måste bygga livsmedelslager

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen