Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 29 december 2018

LRF:s omsorgsgrupper hjälper dig i kris

Känns livet tungt? Kanske har du råkat ut för en olycka, hamnat i ekonomisk knipa eller känner dig allmänt deppig. LRF:s omsorgsgrupper kan ge dig hjälp och stöd.

 Tveka inte att ringa någon av LRF:s omsorgsgrupper om du hamnat i en krissituation eller mår dåligt.
Tveka inte att ringa någon av LRF:s omsorgsgrupper om du hamnat i en krissituation eller mår dåligt. FOTO: ISTOCK

När ladugårdstaket rasade in hos mjölkbonden Markus Bylund i Sidsjön förra vintern var en av de första han ringde Stefan Eriksson på omsorgsgruppen i Västernorrland. Markus Bylund fick all den hjälp och stöd han önskade.

Omsorgsgrupperna som finns i alla regioner är till för medlemmar som känner att situationen är dem övermäktig. De som sitter i omsorgsgruppen är väl insatta i lantbruksfrågor och förstår sig på de problem som kan uppstå på grund av till exempel väder och vind eller krångliga regelverk.

LRF:s omsorgsgrupper hittar du HÄR.

Familjeproblem vanliga

– Man kan ringa när man kanske mår dåligt eller det är något man inte vet hur man ska hantera. Det kan vara skilsmässa, alkoholproblem, familjeproblem – det har vi mycket av, eller vid dödsfall. Vi kanske inte har svaret, men vi hänvisar till någon, till exempel en jurist, konsult, bank eller så kanske man behöver präst eller psykolog, säger Stefan Eriksson och fortsätter:

– Det vi gör är att vi förmedlar kontakter. Vi har till och med vid något tillfälle följt med till banken eller tingsrätten.

LÄS MER: Hela byn slöt upp efter takraset i SidensjöLÄS MER: LRF Premium – Försäkringsbolagets tips för att förebygga takrasLÄS MER: Så undviker du onödig stress som bonde

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen