Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 19 juli 2019

Lynchmobb slog ihjäl misstänkta kotjuvar

Tre män som misstänks ha försökt stjäla boskap i den indiska delstaten Bihar har slagits ihjäl av en mobb.

 Kor är i det dominerande hinduistiska Indien heliga och får inte dödas. (Djuren på bilden har inget med texten ovan att göra.)
Kor är i det dominerande hinduistiska Indien heliga och får inte dödas. (Djuren på bilden har inget med texten ovan att göra.) FOTO: Anupam Nath/AP/TT

Det är den senaste attacken i en rad liknande incidenter, framför allt riktade mot minoritetsgrupper längst ned i det indiska så kallade kastsystemet. Lynchmobbar har flera gånger attackerat muslimer och daliter efter anklagelser om att ha slaktat kor, som i det dominerande hinduistiska Indien anses heliga och inte får dödas.

Lastade boskap på en bil

De tre männen i Bihar dödades av bybor när de försökte lasta boskap på en lastbil, enligt lokal polis som uppger att det rörde sig om en buffel och en kalv. Tre personer har anhållits för dödsmisshandeln.

Lynchmobbar är ett växande problem i Indien. Aktivister menar att den hindunationalistiska regeringen, med premiärminister Narendra Modi i spetsen, inte gör tillräckligt för att stävja våldet.

LÄS MER: Insektsmedel bakom dödsfall i Indien

Relaterade artiklar

Till toppen