Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 7 november 2013

Lyssna på poddbonden i nya Lantbrukspodden

Hur kan älgen portas från ungtallskogen, vad säger mjölnaren om odlarnas säd och första delen i Lantbrukspoddens bondeserie. Nytt avsnitt ute nu.

Marcus Henrysson på Slättna gård är Lantbrukspoddens egen poddbonde. Vi kommer att få följa honom i podcasten. Första delen finns i nya avsnittet.
Marcus Henrysson på Slättna gård är Lantbrukspoddens egen poddbonde. Vi kommer att få följa honom i podcasten. Första delen finns i nya avsnittet. FOTO: Marie Henningsson

Många lyssnare har önskat att regelbundet få följa en lantbrukare i Lantbrukspodden. Nu är han här: den ekologiska mjölk- och fårbonden Marcus Henrysson på Slättna gård utanför Eksjö i Småland dyker upp för första gången i detta avsnitt. Hans arbete på gård och i skog kommer att vara ett återkommande inslag i podcasten framöver.

I det elfte avsnittet av Land Lantbruks podcast besöker vi även Orga kvarn i Östergötland som är en av landets få kvarvarande bykvarnar. Där tar mjölnaren Leif Nyman emot spannmålen från bönderna och levererar det malda mjölet direkt till bagarna. Vi försöker också vara steget före tallplanteringens stora skräck – för att undersöka hur det går till när skogen besprutas mot älg.

Veckans bonde är 19-åriga Amanda Sjöland som pustar ut efter segertåget på Elmia.

Dessutom: Den senaste lantbrukssnackisen och nyheter i korthet.

Lyssna på nya avsnittet här.

Relaterade artiklar

Till toppen