Majoriteten vill ha svenskt kött i offentliga kök
Nio av tio konsumenter värderar god djurhållning framför mängden kött de får på tallriken. Det visar en ny studie.
Enligt en undersökning som genomförts av Svenskt Kött är den viktigaste faktorn för konsumenter när de köper kött att det kommer från Sverige.
Ändå är närmare hälften av det kött som serveras till barn, sjuka och äldre på landets skolor, sjukhus och äldreboenden importerat.
Läs mer: Upphandlingskartan: Så mycket svenskt kött köper din kommun in
Svenskt kött viktigt
Undersökningen visar också att nio av tio tycker att det är viktigt att kommuner och landsting serverar svenskt kött. Lika många anser att kött från offentliga kök ska nå upp till svenska djurskyddskrav, även om det innebär att måltiderna innehåller mindre kött.
Vill undvika antibiotika
En majoritet vill även att köttet som används i offentliga kök är närproducerat och att sju av tio också vill ha ekologiskt kött. Närmare 100 procent la stor vikt vid låg antibiotikaanvändning.
LÄS MER: Matens ursprung oklart i många kommunerLÄS MER: ”Varför kan man inte frysa svenskt kött?”
Kommentarer
Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.