Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 5 juli 2017

Man fick handen avhuggen vid arbetsplatsolycka

En man förlorade ena handen i en arbetsplatsolycka som inträffade i samband med slåtterarbete på en gård i Rörumstrakten i Skåne.

 Den skadade mannen fördes i ilfart till sjukhuset i Kristianstad.
Den skadade mannen fördes i ilfart till sjukhuset i Kristianstad. FOTO: Mostphotos

Olyckan inträffade på onsdagsmorgonen när mannen skulle hjälpa till med att slå gräs för att göra ensilage, rapporterar Ystad Allehanda. Gräshackens knivar behövde slipas inför arbetet, vilket görs med automatik som startas inne i traktorhytten.

”I samband med att knivarna slipas öppnas en lucka på maskinen. Av någon anledning fick mannen in handen i denna lucka och fick hela handen avhuggen”, säger Tommy Lundvall, polis ansvarig för arbetsplatsolyckor som besökte gården efter att olyckan inträffat, till Ystad Allehanda.

Kollega larmade 112

Mannen hade sällskap av en kollega som stannade maskinen och larmade om hjälp. Den skadade mannen fördes snabbt med ambulans till Kristianstads sjukhus där han opererades.

Olyckan klassas som arbetsplatsolycka och polisen har tagit upp en anmälan. Vid polisens kontroll visade det sig att maskinen hade korrekt skyddsutrustning och den skadade mannen var också van att hantera maskinen. Den skadade har ännu inte kunnat höras av polis om hur olyckan gick till och hur hans hand fastnade i maskinen.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen