Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 29 juni 2017

Många dödsolyckor med fyrhjulingar

Våren och försommaren har inneburit många dödsolyckor med fyrhjulingar. Hittills i år har fler dött än under hela förra året.

 Hittills i år har fler dött i olyckor med fyrhjulingar än under hela förra året.
Hittills i år har fler dött i olyckor med fyrhjulingar än under hela förra året. FOTO: Mostphotos

2017 hotar att bli ett mycket mörkt år när det gäller dödsolyckor med fyrhjulingar. Hittills i år har minst sex personer omkommit, flera av dessa under juni, dessutom på liknande sätt.

Den senast olyckan rapporteras från Bräcke i Jämtland 24 juni. Det handlar om en 55-årig man som omkom när han körde fyrhjuling i skogen. Enligt polisen har mannen hamnat under fyrhjulingen och med huvudet under vatten.

Fyrhjulingen välte

17 juni omkom en man, också han i 55-årsålder, vid en dödsolycka norr om Byske i Västerbotten. Han hade fått fyrhjulingen över sig när den välte i en slänt.

En man i 80-årsåldern omkom den 16 juni i Finspång i Östergötland. Mannen körde fyrhjuling och blev fastklämd och avled av skadorna.

Läs mer: Föräldrar överskattar barnens förmåga

Den 25 maj omkom en 53-årig man i en olycka med en fyrhjuling utanför Norberg. Han körde fyrhjuling tillsammans med några kamrater och körde omkull. Han hittades av de andra men hade avlidit innan ambulansen kom till närmaste väg.

Fler allvarliga tillbud

Ytterligare minst två allvarliga tillbud, men där förarna överlevde, har rapporterats i lokalpressen senaste månaden.

Enligt Transportstyrelsens statistik har det skett sex dödsolyckor med fyrhjulingar i Sverige hittills i år, i fjol skedde det fem under hela förra året. Totalt har 42 personer omkommit i olyckor med fyrhjulingar sedan 2010 och många av dessa har skett när maskinen vält över föraren.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen