Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 26 april 2019

Maskinringarna vill ha fler gödseltunnor i registren

Anmäl dina resurser till den lokala maskinringen! Just din gödseltunna kan komma till nytta när det brinner i skogarna.

 Tommy Andersson är en av de lantbrukare med gödseltunnor som Peråke Nilsson, MR Småland, har i sitt register.
Tommy Andersson är en av de lantbrukare med gödseltunnor som Peråke Nilsson, MR Småland, har i sitt register. FOTO: Marie Henningsson

Lantbrukarnas gödseltunnor är eftertraktade nu när det brinner i skogarna i södra Sverige. Oavsett storlek på ekipage kan de bli en värdefull insats i brandbekämpningen.

Anmäl era tunnor

– Vi vill verkligen uppmana lantbrukare över hela landet att anmäla sina resurser, säger Peråke Nilsson, verksamhetschef Maskinring Småland.

Genom att ekipagen anmäls till maskinringen så behöver man som lantbrukare inte heller tänka på hur man ska kräva ersättning eller hur man ska agera. Behövs just den gödseltunnan så får man en förfrågan från sin lokala maskinring som sedan ger besked om var man ska infinna sig och vem som är kontaktperson. Maskinringen har även arbetsledning på plats i räddningsstaben.

Gemensam webbsida

– Spridarrör kan vi från maskinringarna hjälpa till att ordna fram, säger Peråke Nilsson som alltid har ett antal spridarrör med sig.

För att anmäla resurser så finns det på alla maskinringars webbsida en länk. Klicka på rätt plats på kartan och anmäl!

LÄS MER: Lantbrukare hejdade brandens framfart

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen