Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 28 januari 2017

Maycon Vinborg får Anders Wall-stipendiet

28-åriga fårbonden Maycon Vinborg i Hörby får Anders Walls landsbygdsstipendium 2017.

Bild 1/3 FOTO: Hasse Dahlgren
Emma Jönsson och Maycon Vinborg på Tangara Farm i Västerstad, Skåne.
Bild 2/3Emma Jönsson och Maycon Vinborg på Tangara Farm i Västerstad, Skåne. FOTO: Hans Dahlgren
Bild 3/3 FOTO: Hans Dahlgren

Anders Walls Stiftelse har utsett Maycon Vinborg till mottagare av stipendiet med motiveringen:

"För att han med två tomma händer, men med inre drivkraft, målmedvetenhet och entreprenörskap på kort tid startat ett arbete som redan fått en omvälvande betydelse för svensk fårnäring och svensk landsbygd."

Tar emot priset i dag

Maycon Vinborg, som ursprungligen är från Brasilien, kommer få ta emot Anders Wall-stipendiet vid Kungliga Skogs- och Lantbruksakademiens årliga högtidssammankomst i dag, den 28 januari i Stockholms Stadshus. Stipendiet på 100 000 kronor kommer att överlämnas av preses Lisa Sennerby Forsse.

Här berättar Maycon Vinborg för tidningen ATL om faktorerna bakom en framgångsrik fårnäring.

Sjungande äggproducent vann förra året

Landsbygdsstipendiet syftar till att stimulera och uppmuntra enskilda unga entreprenörer och nyskapare, kvinnor och män, i 20–30-årsåldern, till insatser för utveckling av näringslivet på landsbygden, gärna med bas i jord eller skog, exempelvis inom livsmedel, miljö, energi, teknik.

Förra året gick Anders Walls landsbygdsstipendium till äggproducenten och operasångaren Viktor Boman, från Klöverträsk i Norrbotten. Hör hans skönsång här.

Relaterade artiklar

Till toppen