Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 7 oktober 2019

Mellby Gård tar Kappahl från börsen

Klädkedjan Kappahl lämnar Stockholmsbörsen. Mellby Gård har nu uppnått 91,5 procent av det totala antalet aktier och bolaget kan därför avnoteras från börsen, skriver Mellby gård i ett pressmeddelande.

 Kappahl lämnar Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Kappahl lämnar Stockholmsbörsen. Arkivbild. FOTO: Adam Wrafterl/SvD/TT

Den 29 juli lade Mellby Gård fram ett erbjudande om att köpa aktierna i klädkedjan för 20 kronor per aktie, vilket innebar en premie på 43 procent i förhållande till stängningskursen den 26 juli.

Efter en förlängning av budet har nu 91,5 procent av det totala antalet aktier uppnåtts och Mellby Gård kan därför avnotera Kappahl från Stockholmsbörsen.

Fakta/Kappahl

Kappahl grundades 1953 och har butiker i Sverige, Norge, Finland och Polen samt Shop Online.

Kappahl är en del av Mellby Gård sedan 2013.

Påverkad av e-handel

Kappahl står inför stora utmaningar. Kedjans resultat har bland annat påverkats av att klädhandeln flyttat från fysiska butiker till e-handel. Men Mellby Gård bedömer att Kappahl har förutsättningar att vända den negativa utvecklingen.

En utmaning

”Omställningen mot e-handel är helt klart en av Kappahls långsiktiga utmaningar, men den fysiska butikens dagar är definitivt inte över. Skillnaden framöver är att butiker och e-handel måste stödja varandra och att vi i högre grad bör beakta skillnader i beteenden och preferenser mellan de olika målgrupper som KappAhl vänder sig till”, uppger styrelseordförande Anders Bülow på Mellby Gårds hemsida.

LÄS MER: Mellby Gård vill köpa Kappahl

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen