Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 18 augusti 2017

Mer biobränsle i spannmålstransporter

För att minska påverkan på klimatet som transporterna av spannmål innebär har Lantmännen gått med i ett samarbete som har just detta som mål.

 Transporterna av spannmål ska bli renare.
Transporterna av spannmål ska bli renare. FOTO: Marianne Persson

Lantmännen har gått in i ett samarbete för fossilfria transporter, KNEG – klimatneutrala godtransporter på väg. Detta för att minska klimatpåverkan från transporterna av Lantmännens spannmål samt öka användningen av biodrivmedel och öka effektiviteten.

– Som en stor transportköpare vill vi samarbeta med våra logistikpartners för att nå bättre klimatprestanda i transporter. Vi kan också som producent av biodrivmedel påverka transportörer och transportköpare att dra nytta av klimatprestandan från våra hållbara biodrivmedelslösningar, säger Marilene Eckerström, styrelserepresentant för Lantmännen i KNEG i ett pressmeddelande.

Minska klimatpåverkan

Projektet KNEG startade 2006 och syftet med projektet är att visa hur klimatpåverkan från de vägburna godstransporterna i Sverige kan minskas och vad aktörerna kan bidra med. Arbetet riktas in på mer effektiva transporter, bränsleproduktion och fordon samt mer användning av förnybara bränslen.

Medlemmarna i KNEG är Chalmers, Göteborgs universitet, FordonsGas Sverige AB, Lantmännen, OKQ8, PostNord, Preem, Renova AB, Scania, Schenker AB, Stora Enso, Sveriges Åkeriföretag, Trafikverket och Volvo Lastvagnar.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen