Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 7 september 2018

Mer svenskt kött för Region Jönköping

Region Jönköping ska servera mer svenskt kött på sjukhusen och på sina skolor för att på så vis stötta torkdrabbade lantbrukare.

 Region Jönköping vill stötta torkdrabbade lantbrukare och ska servera mer svenskt kött.
Region Jönköping vill stötta torkdrabbade lantbrukare och ska servera mer svenskt kött. FOTO: Bildbyrån IBL

”Vi sätter reglerna för upphandling ur spel ett tag för att stötta de svenska bönderna” säger Rune Backlund (C), regionråd, till Jönköpingsposten.

Sedan i somras har regionen redan ökat inköpen av svenskt kött från 60 till 80 procent. För att ännu mer stötta det torkdrabbade lantbruket ska inköpen av svenskt kött kunna bli ännu större.

”Jag hoppas signalen om hur vi i regionen agerar i den svåra situation som råder för länets jordbrukare ska få fler att också välja svenskt kött i vårt län”, säger Rune Backlund i ett Facebookinlägg.

LÄS MER: Ställ hårdare krav vid upphandling

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen