Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 16 maj 2018

Merinofår och 200 000 hektar mark till salu

För den som ser sig om efter en ny utmaning i lantbrukskarriären finns en gård i sydvästra Australien till salu som kan ge något att bita i. Gården är på 200 000 hektar mark och säljs för den nätta summan 553 miljoner kronor.

FOTO: Mostphotos

I Wheatbelt i den jordbrukstäta delstaten Western Australia säljs nu områdets största farm. Det är lantbrukaren John Nicoletti som säljer sin gård med över 200 000 hektar mark inklusive bland annat 25 bostäder, 50 000 merinofår och en 15 000 ton kornlagringsanläggning. Det rapporterar tidningen The West Australian.

Priset ligger på mellan 75 och 85 miljoner australiensiska dollar, vilket motsvarar upp emot 553 miljoner kronor.

Säljer bara om personalen får det bra

Ägaren John Nicoletti har beslutat att pensionera sig från gårdslivet. Men får han inte den uppgörelse han vill ha, vilket bland annat inkluderar att hans personal tas om hand på ett bra sätt, kommer han inte att genomföra försäljningen utan fortsätta att driva gården vidare.

Försäljningen är den största någonsin av en och samma jordbruksmark i delstaten.

LÄS OCKSÅ: En av Norrlands största mjölkgårdar till salu

Relaterade artiklar

CORONAVIRUSET
Så tacklar EU-länderna coronapandemin
lantbruk

Så tacklar EU-länderna coronapandemin

Coronaviruset hotar vårbruk och trädgårdsskörd inom hela EU. Här är ett axplock ur nyhetsflödet om mobiliseringen under pandemin.

Till toppen