Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 30 november 2017

Misstänkt djurplågeri på gård i Skåne

90 nötkreatur på en gård i Skåne ska ha utsatts för ett allvarligt lidande under en längre period på grund av misskötsel. En man i 70-årsåldern är polisanmäld för djurplågeri.

 En man i 70-årsåldern är polisanmäld för djurplågeri.
En man i 70-årsåldern är polisanmäld för djurplågeri. FOTO: HENRIK ISAKSSON/IBL / IBL Bildbyrå

En man i 70-årsåldern misstänks för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen efter att ha brustit i hanteringen av nittio nötkreatur på sin gård i Skåne. Det rapporterar tidningen Skånska Dagbladet.

Anmälan mot mannen gjordes i juli i år och när Länsstyrelsen därefter genomförde en inspektion fann man flera stora brister i djurhållningen.

Avmagrade och utan tillgång till vatten

Flera av djuren var avmagrade och hade inte kunnat växa i normal takt på grund av bristande tillgång till vatten och foder.

Renhållningen hos djuren var väldigt eftersatt, det fanns många skaderisker i stallet, djuren saknade rena och torra liggytor och flera av dem hade förväxta klövar. Djuren hade inte heller fått tillräckliga möjligheter att vistas ute.

Kan ge två års fängelse

Djuren bedöms av inspektörerna ha utsatts för ett mycket allvarligt lidande under en längre period. Länsstyrelsen ser allvarligt på situationen och har gett mannen föreläggande om att åtgärda britserna.

Maxstraff för de brotten mannen misstänks för, djurplågeri och brott mot djurskyddslagen, är böter eller fängelse i högst två år.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen