Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 5 februari 2019

”När jag kom hem var 13 kaniner ihjälklubbade”

I januari hittade en uppfödare flera av sina kaniner som låg döda och uppradade på marken. Händelsen polisanmäldes, men avskrevs kort därefter. Här är uppfödarens berättelse.

 Ett fyrtiotal kaniner hade släppts ut, varav 13 döda hade radats upp på marken.
Ett fyrtiotal kaniner hade släppts ut, varav 13 döda hade radats upp på marken. FOTO: Privat

”Den 18 januari attackerades min kaningård. Tjugo stycken tvåvåningsburar stod öppna när jag kom hem. Ett fyrtiotal hade släppts ut, varav 13 kaniner var ihjälklubbade. De låg i en lång rad.

Polisen kom och frågade ut mig. De klassade det som grovt djurplågeri. Jag fick ett brev från polisen några dagar senare – de la ner ärendet utan förundersökning.

Har inte anmält

Dagen efter låg en hundsele inne i en gång i kaningården. Bland annat var en bur med en dräktig hona utsläppt, men hon dog. Jag har inte anmält detta – det verkar inte vara värt mödan.

Sammanlagt har 43 kaniner dött. Nästan alla avelshonor var dessutom dräktiga.”

Har du också råkat ut för intrång och trakasserier? Mejla din berättelse till: red@landlantbruk.se. Skriv #rörinteminbonde i ämnesraden.

LÄS MER: Allt om kampanjen #rörinteminbonde hittar du HÄR

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen