Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 28 november 2019

Nio månaders paus fick räcka för Magnus Larsson

Magnus Larsson, tidigare delägare och VD på Dalsjöfors Kött, har tagit över som VD för Dahlbergs Slakteri i Brålanda.

 Magnus Larsson är från november 2019 ny VD för Dahlbergs slakteri i Brålanda. Han var tidigare delägare till och VD för Dalsjöfors Kött.
Magnus Larsson är från november 2019 ny VD för Dahlbergs slakteri i Brålanda. Han var tidigare delägare till och VD för Dalsjöfors Kött. FOTO: Pressbild

Det var sista januari i år som Magnus Larsson lämnade det tidigare familjeföretaget Dalsjöfors Kött. Bolaget såldes i maj 2015 till KLS Ugglarps men enligt det avtal som ingicks skulle Magnus jobba kvar i dryga tre år vilket han uppfyllde med råge.

– När jag gick hem därifrån var jag ganska mätt på jobbet och sa till min sambo att nu kände jag mest för att köra truck på något lager. Men hon trodde mig inte riktigt, säger Magnus Larsson med ett skratt.

Laddade batterierna

Under nio månader laddade han batterierna på hemmaplan och när Bo Rydlinger, en av ägarna till Dahlbergs Slakteri, kontaktade honom angående VD-jobbet i Brålanda nådde de snabbt en överenskommelse.

– Det är detta jag har gjort hela mitt liv och det är detta jag kan. Det är roligt att komma till ett lite mindre slakteri som påminner om hur Dalsjöfors såg ut tidigare, menar Magnus Larsson.

 Dahlbergs Slakteri i Brålanda investerade för några år sedan 30 miljoner kronor i en ny styckningsanläggning.
Dahlbergs Slakteri i Brålanda investerade för några år sedan 30 miljoner kronor i en ny styckningsanläggning. FOTO: Fotograf Stig Hedström

Samma organisation i övrigt

Han har sedan november månad tagit över VD-posten från Bo Rydlinger som dock kvarstår som delägare och styrelseordförande. Organisationen i övrigt är densamma med Glenn Jönsson som inköpschef och Håkan Alqvist som försäljningschef.

Dahlbergs Slakteri investerade för några år sedan runt 30 miljoner kronor i en styckningsanläggning för att få en högre förädlingsgrad. Den försenades i ett år och togs i bruk sommaren 2017.

Vill trimma produktionen

– Vi har en funktionell produktion i både slakten och styckningen. Nu ska vi försöka trimma upp den ytterligare någon nivå. Det är huvudprioriteten snarare än ökad volym, säger Magnus Larsson.

Trots spekulationerna i branschen räknar han inte med några större prishöjningar den närmaste tiden.

 Bo Rydlinger kvarstår som delägare och styrelseordförande i Dahlbergs Slakteri.
Bo Rydlinger kvarstår som delägare och styrelseordförande i Dahlbergs Slakteri. FOTO: Fotograf Stig Hedström

Tre dagar på plats

– Jag upplever att de flesta uppfödare är ganska bekväma med prisnivån just nu. Vi kan heller inte höja hur mycket som helst på kort sikt för då får vi inte med oss konsumenterna, säger Magnus Larsson.

Han kommer att arbeta på plats i Brålanda tre dagar i veckan och övriga dagar från ekonomikontoret i Göteborg.

LÄS MER: Sålde familjeföretaget efter 100 år

Relaterade artiklar

Till toppen