Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 7 februari 2018

Norrmejerier diskuterar frågan om samgående

Ett samgående med en större aktör ska enligt uppgifter diskuteras internt inom Norrmejerier. Styrelsen ser dock inte frågan som aktuell.

FOTO: Mostphotos

Enligt en motion som inkommit till Norrmejeriers fullmäktige och som godkänts av styrelsen ska man diskutera samgående med en större aktör i mejeribranschen. Det rapporterar tidningen ATL.

Motionen inkom under våren 2017, efter att Norrmejeriers årsredovisning för 2016 presenterats. Vilket var en period då föreningen var i ett kritsikt läge på grund av sänkt mjölkpris och ökade kostnader, som Land lantbruk tidigare rapporterat om.

Inte aktuellt enligt styrelsen

Enligt styrelsen är ett samgående med en annan aktör dock inte aktuellt. I ett svar som ATL tagit del av skriver styrelsen att de ser Norrmejerier som den bästa lösningen för att kunna mejsla ut de norrländska mervärdena. Samt att det är svårt att ha en fusions- eller försäljningsdiskussion då styrelsen inte anser att det är aktuellt.

Ska tas upp i rådslag

Sedan motionen skrevs förra året har styrelsen fått en ny ordförande och situationen för mejeriets bönder har blivit bättre. Men enligt uppgifter till ATL kommer frågan om samgående diskuteras i de rådslag som kretsarna i Norrmejerier ska ha med styrelsen under denna månad, februari.

LÄS OCKSÅ: Spricka i Norrmejerier efter sparkravLÄS OCKSÅ: Höjt mjölkpris från 1 januari

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen