Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 7 juli 2017

Norrmejerier höjer mjölkpriset

Norrmejerier höjer avräkningspriset på mjölk två månader i rad. I september höjs ersättningen med 20 öre men redan i augusti kommer en första höjning.

– Bönderna måste få mer betalt för mjölken. 20 öre är ett litet steg mot en mer anständig ersättning, säger Ulla Bergström, ordförande Norrmejerier i ett pressmeddelande.

Norrmejeriers styrelse som tidigare beslutat om en högre ersättning på 10 öre extra från och med augusti har nu alltså beslutat om ytterligare högre mjölkpris. Från och med den första september kan norrmejeriers producenter räkna med 20 öre extra per liter.

Viktigt med framtidstro

– Utan framtidstro kommer den norrländska mjölkbonden så småningom att försvinna. Med den här höjningen hoppas jag att Norrmejeriers medlemmar ändå ska känna hoppet om att det går åt rätt håll, även om vi ännu inte kan vara nöjda, säger Ulla Bergström.

Enligt Ulla Bergström är det globalt höga priset på smör och ökad efterfrågan på mejeriprodukter med hög fetthalt några anledningar till att det nu går att höja ersättningen. Hon menar också att ett ökat konsumentstöd för norrländska produkter gett Norrmejerier extra styrka.

LÄS MER: Ulla Bergström ny ordförande för Norrmejerier

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen