Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 1 september 2017

Ny app förenklar sprutjournal

En ny app från Jordbruksverket ska underlätta arbetet med sprutjournalen, som ibland kan upplevas vara svår att få ordning på.

 Så ser appen ut i Appstore.
Så ser appen ut i Appstore.

De lantbrukare som använder kemiska växtskyddsmedel måste dokumentera växtskyddsbehandlingarna i någon form av sprutjournal. Men vid kommunernas tillsyn på växtskyddsområdet är det vanligaste felet att man inte har fyllt i sprutjournalen korrekt eller komplett.

Nu har Jordbruksverket lanserat en app där det ska bli enklare att hålla ordning på uppgifterna.

– En stor fördel är att du kan fylla i sprutjournalen direkt i mobilen eller på surfplattan, säger Alf Djurberg som är växtskyddsrådgivare på Jordbruksverket i ett pressmeddelande.

Nya preparat

I appen fylls vissa uppgifter i automatiskt, den kontrollerar att preparaten man valt är godkänt för grödan och att journalen är komplett ifylld. Användningsvillkoren för preparaten finns också tillgängliga.

– Nya preparat läggs in kontinuerligt. På sikt kommer appen att uppdateras automatiskt genom vårt samarbete med Kemikalieinspektionen, säger Alf Djurberg.

Appen heter Sprutjournal, är gratis och finns i Appstore för Iphone eller Ipad. En version för android är på gång.

Läs mer: Lantbrukets regelkrångel har ökat med 120 procent

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen