Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 1 september 2017

Ny app förenklar sprutjournal

En ny app från Jordbruksverket ska underlätta arbetet med sprutjournalen, som ibland kan upplevas vara svår att få ordning på.

 Så ser appen ut i Appstore.
Så ser appen ut i Appstore.

De lantbrukare som använder kemiska växtskyddsmedel måste dokumentera växtskyddsbehandlingarna i någon form av sprutjournal. Men vid kommunernas tillsyn på växtskyddsområdet är det vanligaste felet att man inte har fyllt i sprutjournalen korrekt eller komplett.

Nu har Jordbruksverket lanserat en app där det ska bli enklare att hålla ordning på uppgifterna.

– En stor fördel är att du kan fylla i sprutjournalen direkt i mobilen eller på surfplattan, säger Alf Djurberg som är växtskyddsrådgivare på Jordbruksverket i ett pressmeddelande.

Nya preparat

I appen fylls vissa uppgifter i automatiskt, den kontrollerar att preparaten man valt är godkänt för grödan och att journalen är komplett ifylld. Användningsvillkoren för preparaten finns också tillgängliga.

– Nya preparat läggs in kontinuerligt. På sikt kommer appen att uppdateras automatiskt genom vårt samarbete med Kemikalieinspektionen, säger Alf Djurberg.

Appen heter Sprutjournal, är gratis och finns i Appstore för Iphone eller Ipad. En version för android är på gång.

Läs mer: Lantbrukets regelkrångel har ökat med 120 procent

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen