Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 14 oktober 2019

Ny chefredaktör för Land Lantbruk och Land Skogsbruk

Anna Nilsson har gedigen lantbruks- och journalistbakgrund. Nu tar hon över som chefredaktör för Land Lantbruk och Land Skogsbruk.

 Anna Nilsson, Land Lantbruks nya chefredaktör, börjar sin tjänst i november.
Anna Nilsson, Land Lantbruks nya chefredaktör, börjar sin tjänst i november. FOTO: Henrik Persson

Vad har du för bakgrund?

– Jag är uppvuxen på en gård söder om Kalmar. Jag har bland annat studerat landsbygdsutveckling vid SLU, Ultuna, och journalistik på Uppsala universitet. Jag har jobbat som journalist de senaste tio åren, nu senast som chefredaktör på tidningen Lantmannen och innan dess som reporter på Land Lantbruk.

Hur känns det att vara tillbaka på Land Lantbruk?

– Jättespännande och kul! Det är en väldigt kunnig och kompetent redaktion som på senare tid jobbat mer för att göra konstruktiv, handlingskraftig journalistik som gör konkret bondenytta.

Vad ser du mest fram emot i din roll som chefredaktör?

– Att fortsätta arbetet med konstruktiv journalistik och tillsammans med redaktionen vässa den ytterligare. Så att tidningarna fortsätter att vara ett oumbärligt verktyg i lantbrukarens vardag. Land Lantbruk och Land Skogsbruk är mötesplatsen för merparten av landets jordbrukare och skogsbrukare, och ska kunna erbjuda kunskap när man som mest behöver den, helst innan man vet att man behöver den.

Berätta mer om din anknytning till de gröna näringarna.

– På gården där jag är uppvuxen har vi haft grisar fram tills för ett år sedan. Nu är det växtodling och skog. Gården drivs av mina föräldrar och min storasyster.

Vad tar du med dig från din lantbruksbakgrund?

– Det ger en stabil grund och helhetssyn. Något som förenar journalistiken och lantbruket är att det är extremt viktigt med tajming.

Anna Nilsson tillträder som chefredaktör i början av november.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen