Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 18 februari 2019

Ny maskin hos Norrmejerier ska stärka konkurrenskraften

En ny maskin för stora mjölkförpackningar är den senaste investeringen hos Norrmejerier. Först ut är laktosfri mjölk i en förpackning om 1,5 liter med skruvkork.

 Operatör Jonatan Karlsson är med och kör i gång Norrmejeriers nya förpackningsmaskin i Umeå.
Operatör Jonatan Karlsson är med och kör i gång Norrmejeriers nya förpackningsmaskin i Umeå. FOTO: Mariann Holmberg/Norrmejerier

Investeringen vid mejeriet i Umeå uppgår till 35 miljoner kronor. Den ingår som ett steg i en större omställning av förpackningsutrustning för det färska sortimentet, vid mejerierna i Umeå och Luleå.

Nästan helt förnybar

Enligt Norrmejerier består den nya förpackningen till 97 procent av förnybart material. Kartongen är tillverkad av certifierad skogsråvara. Skruvkork och ytskikt är gjorda av biobaserad plastråvara.

”Vi tar ett stort och efterlängtat kliv framåt. Att Norrmejerier kan erbjuda produkter i stora format stärker de norrländska mjölkböndernas konkurrenskraft. Det är bra för Norrland”, säger Anders Fredriksson, VD för Norrmejerier, i ett pressmeddelande.

Nytt kyllager till sommaren

Parallellt med att den nya maskinen tas i bruk bygger Norrmejerier ett 5 500 kvadratmeter stort kyllager vid mejeriet i Umeå. Det ska enligt planerna invigas i sommar.

LÄS MER: Höjt mjölkpris i butik efter omfattande torkan

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen