Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 15 juni 2018

Ny tjänst håller koll på spannmålspriserna

Att veta vad som rätt pris på producerat spannmål kan vara svårt. Nu ska den nya tjänsten Skira göra spannmålshandeln mer transparent och hjälpa lantbrukare att få rätt pris.

FOTO: Mostphotos

Det kan vara svårt att veta hur priset som erbjuds för spannmålet står sig jämfört med det faktiska marknadspriset. Det problemet har nu företaget Skira, ett nystartat företag som delägs av LRF Media, tänkt råda bot på.

Oberoende digital handelsplats

Med den nya tjänsten Skira Handel erbjuder de en oberoende digital handelsplats där lantbrukare snabbt och enkelt kan köpa och sälja sitt spannmål.

 Joel Glemne och Niklas Ericson, grundare av Skira.
Joel Glemne och Niklas Ericson, grundare av Skira. FOTO: Skira

Där kan man se aktuella priser och utbud i sin region, och handeln kan ske direkt mellan gårdar. Grundidén är att en mer öppen och transparent spannmålsmarknad ska gynna både köpare och säljare.

LÄS OCKSÅ: LRF Media köper del av Skira

För att ge lantbrukarna bättre överblick ger Skira även möjlighet att hålla koll på ett prisindex. Det är ett index som bygger på att lantbrukarna själva, anonymt, bidrar med aktuella priser på faktiska affärer. Det skapar en dagsfärsk prisinformation kan skickas direkt ut till lantbrukaren.

LÄS MER: Skira ska revolutionera spannmålshandeln

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen