Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 12 oktober 2018

Nya kontrakt för Djurambulansen i Skåne

Omstridda Djurambulansen i Skåne har på kort tid fått nya kontrakt för att hämta och stalla upp omhändertagna djur.

 Omstridda Djurambulansen i Skåne har på kort tid fått nya kontrakt för att hämta och stalla upp omhändertagna djur.
Omstridda Djurambulansen i Skåne har på kort tid fått nya kontrakt för att hämta och stalla upp omhändertagna djur. FOTO: Mostphotos

För några år sedan tjänade Djurambulansen i Skåne miljontals kronor på att hämta och stalla upp omhändertagna djur åt polisen.

Men Djurambulansen i Skåne ifrågasattes efter slarv med skatten, skulder hos Kronofogden och saltad faktura.

Länsstyrelsen anlitar Djurambulansen

Polisen undvek att använda Djurambulansen i Skåne och inkomsterna sinade från 11,2 miljoner 2014 till 400 000 kronor 2017.

Nu har länsstyrelserna tagit över ansvaret för att omhänderta djur, och Djurambulansen i Skåne har fått flera kontrakt som gäller i hela Götaland.

Hur mycket jobb det blir för Djurambulansen i Skåne återstår dock att se. Flera av upphandlingarna är överklagade till Förvaltningsrätten. Och det är inte alltid Djurambulansen i Skåne är förstavalet som leverantör.

Tillfälligt kontrakt i Skåne

I sitt hemlän har Djurambulansen i Skåne ett tillfälligt kontrakt från i somras på att omhänderta allt från ormar till kor och hästar. Men nu när kontraktet går ut vid månadsskiftet går uppdraget till konkurrenter, om inte Förvaltningsrätten beslutar något annat. Djurambulansen i Skåne har i Skåne bara första tjing på att hjälpa till att transportera omhändertagna fjäderfä om det skulle behövas.

Djurambulansen i Skåne har inga aktuella skulder hos Kronofogden, men betalningsanmärkningar från tidigare försyndelser. Man tvistar i tingsrätten, där en tidigare anställd kräver utebliven lön på 76 000 kronor.

”Kan inte diskvalificera någon i en upphandling”

Men det här är inget som påverkar om Djurambulansen i Skåne kan få kontrakt eller inte.

– Vi kan inte utan ett rättsligt underlag diskvalificera någon i en upphandling, säger Ola Svensson, chef för djur- och livsmedelsenheten på Länsstyrelsen i Skåne.

Land Lantbruk är i kontakt med Djurambulansen, som har erbjudits att kommentera den här artikeln.

LÄS MER: Djurambulansen utreds för olovlig yrkestrafikLÄS MER: Polisen klar med utredning av Djurambulansen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen